Петър Хубчев: Момчетата трябва да се отърсят от страха и отборът ще тръгне напред

13 Ноември 2016 | 07:09
0 коментара
Спорт
Петър Хубчев: Момчетата трябва да се отърсят от страха и отборът ще тръгне напред

Момчетата трябва да се отърсят от страха и отборът ще тръгне напред. Това заяви селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев.

България посреща Беларус утре на стадион "Васил Левски" в световна квалификация за Мондиал 2016. Хубчев е останал изключително доволен от показаното от футболистите тази седмица и се надява те да пренесат това свое настроение и на терена в неделя. Контузени играчи в тима няма и треньорът е напълно наясно със стартовата единайсеторка за мача.

"Това, което го видях като отношение ме изненада приятно. Промени в отбора ще има, но се надявам да не ме питате за имената. Факт е, че имаме проблем в защитата, щом ни вкарват толкова голове. Когато има проблем в отбраната, това важи за целия отбор. Настроението го има в тима, не вярвам момчетата да са толкова страхотни артисти и да са ме подвели", каза Хубчев.

Той призова медиите да не търсят само сензации и бе категоричен, че никой досега не му се е обаждал с натиск да пусне определен футболист.

"Чувал съм, че е имало такива обаждания, но на мен никой досега не ми е звънял за такива неща. Сигурен съм, че така е било и преди. Изцяло мое си е решението за тези 23-ма футболисти да бъдат на лагер. Наблюдаваме още 10-15 играчи. Най-важното е момчетата да се отърсят от този страх. Той е най-голямата пречка за всеки един спортист. Разговарял съм с футболистите и се надявам те да се концентрират изцяло върху чисто футболните си качества. Аз съм ги видял и ако не беше така, едва ли щях да се съглася да оглавя отбора. Националите трябва да живеят с напрежението и критиките, тъй като дълги години вече резултатите не са задоволителни. Единственият път да се върнат хората на стадион "Васил Левски" е да се направят 3, 5 или 6 добри мача. Не толкова резултатите са важни, колкото показаното на терена и тогава хората ще дойдат отново", каза още Хубчев.

В заключение той отново повтори, че ако страхът е основният проблем, това ще бъде много жалко. Също така стана ясно, че до 15:30 часа днес са продадени само 216 билета за срещата. От БФС очакват на стадиона да присъстват около 4000 - 4500 зрители. /БГНЕС

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP