Петрич ще почете деня на освобождението си с прояви под надслов „105 години свобода”

27 Октомври 2017 | 09:58
0 коментара
Общество

Петрич ще почете деня на освобождението си с прояви под надслов „105 години свобода”. Инициативите в чест на историческата годишнина – 28 октомври, ще започнат днес с тържествена панихида в памет на загиналите за свободата на Петрич. Тя ще бъде отслужена в храм „Св. Успение Богородично” от 9.30 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Община Петрич. 

В същия ден, от 10.30 ч. в Историческия музей ще бъде открита фотодокументална изложба на тема „Освобождението на Петрич”. От 11.00 ч отново в експозиционната зала на музея започва церемонията по награждаването на лауреатите от общинския конкурс „105 години свобода”. От 18.00 ч в големия салон на читалище „Братя Миладинови” за петричани и гостите на града ще бъде представен спектакълът „Осмото чудо” на НФА „Българе”. От 20.00 ч пред паметника на освободителя на Петрич капитан Никола Парапанов започва тържествена заря и полагане на цветя и венци в памет на героите. Кулминационният момент ще бъде изпълнението на живо на химна на Република България от 105 деца от музикалните школи в Петрич.
На 28 октомври, събота, от 10.00 ч. в залата на Младежки дом клуб „Родолюбие” към Общински детски комплекс ще се представи с композицията „Моят любим град в миналото и сега”.

Същият ден от 12.00 ч на градския площад ще се проведе първият по рода си „Парад на хвърчилата”, отново по инициатива на Общински детски комплекс, с подкрепата на Община Петрич. Част от празничните прояви ще бъдат подчинени на каузата на благотворителността за животоспасяваща трансплантация на бъбрек на 51-годишния петричанин Марин Сидеров.

Добавете Вашия коментар

TOP