Петрич се гордее! Учител - физик в ПГ „Пейо К. Яворов“ с високо отличие на Национален конкурс

09 Юни 2018 | 12:36
0 коментара
Култура

Старши учителят по физика и астрономия в Профилирана гимназия „Пейо К. Яворов” д-р Георги Малчев бе класиран на второ място в Националния конкурс „Акад. Матей Матеев” за постижения при създаване на условия за най-подходяща учебна среда в обучението по физика.

Конкурсът ежегодно се организира от Съюза на физиците в България с подкрепата на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий”. В него традиционно участват учители по физика от цяла България, които се оценяват от научно жури според тяхното образование, педагогическа дейност, прилагани подходи, използвана материална база, спечелени награди и класирани ученици на национални състезания.

През 2012 г. ученици на Георги Малчев спечелиха първо място в Националния конкурс „Демонстрационни и лабораторни пособия и компютърни програми за кабинетите по физика“. През 2014 г. учителят бе отличен с наградата “The best paper” за най-добър доклад в Научната конференция на Русенския университет и Съюза на учените.

Ежегодно негови ученици печелят призови места в конкурсите за научни есета. През 2017 г. в ЮЗУ „Н. Рилски” Георги Малчев защити дисертация, посветена на развиване и усъвършенстване на познавателните умения у учениците, изучаващи електромагнетизма, с което придоби образователната и научна степен „доктор” по Методика на обучението по физика.

Добавете Вашия коментар

TOP