Петков: Няма да наложим задължителна ваксинация срещу COVID-19

07 Януари 2022 | 10:58
0 коментара
Общество
Петков: Няма да наложим задължителна ваксинация срещу COVID-19

„Това правителство няма да наложи задължителна ваксинация срещу COVID-19. Такава няма да бъде факт, докато аз съм министър-председател”.

Това обяви премиерът Кирил Петков по време на първия блиц контрол в парламента за 2022 година в отговор на въпрос на лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Ваксинацията в момента е основополагащият начин да преодолеем кризата. Общата ни кауза е да се преборим за живота и здравето на българите”, добави той.

Пектов коментира и зелените сертификати. „Те са ограничение, което не работи нито за българския бизнес, нито за обществото. Това е нещо, което никой не иска. Имам много приятели с малки бизнеси и ресторанти и това ограничава тяхната възможност да са активни. Осъзнаваме, че това не е перфектното решение. Но в този момент е едно от решенията, които ако премахнем в средата на новата вълна, ще бъде грешка”, посочи премиерът.

„Точно в този момент не бих сменил нито една от мерките. В първия момент, в който това стане възможно, ние първи ще кажем – стига толкова”, добави Петков.

Добавете Вашия коментар

TOP