Петима от протестиращите 120 миньори в Бобов дол са закарани в болница

12 Октомври 2016 | 01:02
0 коментара
Общество
Петима от протестиращите 120 миньори в Бобов дол са закарани в болница

На петима от протестиращите миньори от рудник „Бабино“ на мини Бобовдол им е прилошало и се е наложило да бъдат закарани в болница, предаде bTV. В протеста заради неизплатени заплати и опасност да останат без препитание участват миньорите от трите смени. Една от смените – близо 130 души, е под земята вече повече от 15 часа. Работниците от втора и трета смяна не бяха допуснати в мината, но са се събрали в двора и подкрепят колегите си.Причините за недоволството им са, че в началото на месеца са разбрали, че рудник „Бабино“, който е най-големият на Балканския полуостров, спира работа. Така за 700 семейства вероятността да останат без хляб е реална.

Един от протестиращите каза пред bTV, че искат държавата да се намеси. „Да кажат защо ни мъчат така, ние животни ли сме или хора?“.

Миньорите посочват, че ръководството на мината не е пожелало да се срещне с тях, за да даде обяснение, а е пратило подчинени.

Те искат собственикът – Христо Ковачки, да се срещне с миньорите, както е идвал преди изборите, за да им обещава нови рудници.

По официална информация рудник „Бабино“ вече е затворен, една част от миньорите ще бъда съкратена, а останалите – пренасочени в други рудници.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP