Петима фенове на Левски обвинени след мача с Пирин, двама останаха в ареста за 72 часа

17 Май 2016 | 14:20
0 коментара
Спорт
Петима фенове на Левски обвинени след мача с Пирин, двама останаха в ареста за 72 часа

Петима фенове на Левски са обвинени, на двама от тях Районна прокуратура-Благоевград удължи мярката „задържане под стража” на 72 часа.

Районна прокуратура-Благоевград привлече към наказателна отговорност пет лица за действия по хулигански подбуди и нанасяне на леки телесни повреди на полицейски служители по време на футболен мач между отборите Пирин и Левски в неделя, съобщиха от държавното обвинение. Трима от обвиняемите са привлечени за извършено от тях престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс – за действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Срещу другите двама софиянци - Ю. Христов и И. Димитров, е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Те са криминално проявени и в момента са задържани с постановление на РП- Благоевград за срок до 72 часа.

Утре прокуратурата ще внесе в съда искане за задържането им под стража. Припомняме, че в неделя, в началото на футболния мач, феновете на ФК „Левски“ започнали да хвърлят сигнални ракети и бомбички срещу привържениците на благоевградския отбор, което предизвикало сбиване и намеса на полицейски служители. Двама от служителите на реда постъпили на лечение в болница.

Разследването на престъплението продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград.

Полицията съобщи за само двама други обвинени, това са 21-годишният Т.М. от с. Кривина и М.М. на 19 години от град София. /БГНЕС

 

Петима фенове на Левски обвинени след мача с Пирин, двама останаха в ареста за 72 часа

Добавете Вашия коментар

TOP