Петима арестувани за разпространение на дрога

22 Юли 2018 | 19:15
0 коментара
Криминално

Служители на Специализираното звено за бързи действия при ОДМВР – Перник, представители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и криминалисти от РУП – Радомир проведоха в Радомир акция срещу наркоразпространението.

В четвъртък органите на реда иззели над 15 грама канабис и около 30 грама метамфетами. В хода на полицейските действия за срок до 24 ч. са задържани петима местни жители – В.Т. /34 г./, 29-годишният Светослав Пламенов, Емил Красимиров /27 г./, А.С. /47 г./ и 43-годишният Здравко М. При арестуването на Здравко М. са намерени и иззети наркотичните вещества, разфасовани в отделни дози. Ще се установява съпричастността им към наркоразпространението и употребата на дрога. Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК и работата по разследването продължава.

Веселин и Емил ще заведат дело в съда за незаконно задържане, тъй като по думите им двамата нямат нищо общо с разпространение и притежание на наркотични вещества. Това съобщи адвокат Силвия Иванова, чиято правна помощ са потърсили вчера.

Добавете Вашия коментар

TOP