Пети ден Хеликоптер разкрива нивите с канабис в Пиринско! Наркопроизводителите още по изобретателни

17 Август 2018 | 09:15
0 коментара
Общество

Пети ден Хеликоптер разкрива нивите с канабис в планините Огражден, Беласица и Пирин! Наркопроизводителите още по изобретателни. Отглеждат канабис с променен цвят и мирис.

С цел противодействие на отглеждането и разпространението на наркообразуващи култури днес хеликоптер ще обходи граничната зона по българо-гръцката граница в полите на Пирин планина.

Оперативен сигнал е постъпил в ОДМВР-Благоевград, че ниви с канабис се отглеждат в санданските погранични села Катунци, Горно спанчово, Пирин, Храсна и Белово. Също така нивите се намирали в труднопроходим район, които се охраняват от ченгета, ловджии, пастири на животни и кметове на населените места.

Според източник на Pirinsko.com, наркопроизводителите са станали още по изобретателни. След акцията в Огражден планина и Беласица са открити ниви с канабис със странен кафяв цвят. Любопитното е, че канабиса е с променен цвят, на 5 метра от нивата не се усеща и характерната остра миризма.

Вече пети ден с цел противодействие на отглеждането и разпространението на наркообразуващи култури на територията на област Благоевград в граничната зона по българо-македонската и българо-гръцката граница са проведени няколко специализирани полицейски операции. В тях наред със силите и средствата на Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Криминална полиция“ и ОДМВР Благоевград, като на съвместните наземни екипи е оказана съществена помощ от Специализирания отряд за въздушно наблюдение към ГДГП.

Има ли Организирана престъпна група за отглеждане и разпространение на наркообразуващи култури в Югозападна България? На този въпрос медия Pirinsko.com ще отговори с документален филм "Петрич - меката на дрогата".

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP