Пет неща, които се случват с тялото ни, докато спим

19 Октомври 2018 | 16:03
0 коментара
Любопитно

Какво се случва с тялото, сетивата и ума ни по време на сън? Те, разбира се, си почиват, но има и други любопитни неща,които се случват с нас докато спим. Ето кои са те:

Падане

На много хора се е случвало да сънуват, че падат по време на сън. Това е физическо чувство, придружено с определен вид халюцинация или по-точно казано - реакция на човешкия мозък. В повечето случай това става, когато човек е изтощен или е под голям стрес.

Сънна парализа

Представете си, че се събуждате, искате да станете, но тялото ви отказва да помръдне. Будни сте, чувате и усещате всичко, но не можете да помръднете. Много хора по света страдат от този синдром, но той всъщност не е опасен, тъй като продължава секунди. Учените обясняват това състояние с това, че мозъкът на човека се е събудил, а тялото му още не е.

Говорене на сън


Много хора говорят на сън Някои казват незначителни неща, докато други могат да споделят и най-съкровените си тайни. Но не трябва да будете говорещите на сън.

Играй с Deichmann: 7 чифта обувки, с които да тръгнете към щастието си.

Тялото расте

Докато спим тялото ни расте с около половин сантиметър. Това има просто научно обяснение. Докато спим сме в хоризонтално положение и гръбначният стълб не получава този натиск, който има при седнало или право положение. Това съответно изправя гръбначния стълб, но не трае дълго.

Мозъкът работи


Човешкият мозък не спира да работи дори и когато спим. Той продължава да контролира всичките жизнени процеси, които протичат в тялото ни, подрежда в своите центрове и зони информацията и преживяванията, които са ни се случили през деня.

Добавете Вашия коментар

TOP