Песни и танци на мегдана в Добринище

15 Август 2018 | 17:28
0 коментара
Култура

Представянето на родния фолклор от различни краища на България радва жители и гости на курорта Добринище. През най-горещите летни месеци – юли и август, всяка събота се провежда инициативата „Добринишко лято”. Финалът на събитието ще е в началото на септември.

Основната цел е да се осигури забавление за гостите на курорта, които ще могат да пеят български песни и да играят нашенски народни хора. „На площада в града ни е изградена специална сцената.

Давамае изява и на самодейци, и на ентусиасти, и на професионалисти. Преди години решихме да не правим само един фестивал, а всяка събота да има български фолклор в Добринище”, твърди кметът на града Китан Галчев.

Гостуват изпълнители от читалища от всички краища на България, които показват богатството на своя фолклор. Чужденците са впечатлени от тази инициатива, учат и песните ни, и танците ни. На сцената вече се изявиха народният певец Янко Неделчев, фолклорните групи „Гайтан” и „Оражденска четворка”.

Фолклорната фиеста започва всяка събота в 19 часа и продължава час и половина. Често обаче се носят песни до късно вечерта, а кръшните хора украсяват централния площад на Добринище.

Управата на града се е погрижила и за хигиената в населеното място. Навсякъде е почистено, тревата е окосена, улиците са измити.

Добавете Вашия коментар

TOP