Перник остава в бедствено положение заради водната криза

28 Януари 2020 | 06:04
0 коментара
Общество

Перник остава в бедствено положение заради водната криза. Решението бе взето на заседание на Областния кризисен щаб, след постъпило в областната администрация официално искане от кмета на Перник Станислав Владимиров.

Новата заповед е за седем дни и е на областния управител инж. Емил Костадинов.

Бедственото положение бе обявено на 21 декември, а на 28 декември бе удължено с 30 дни. Предприетите през това време мерки не дадоха очаквания резултат, коментира по-рано днес кметът Владимиров.

И той, и областният управител са категорични, че единственото спасение за Перник на този етап е свързването на водопроводната мрежа с тази на София чрез изграждането на водопровод от Мало Бучино до Перник.

Областният управител припомни, че изходът от водната криза е изграждането на водопровод от Мало Бучино до Перник. Трасето с дължина 13,5 км. ще минава само през общински и държавни терени. По този начин ще се насочи вода от водосбора на „Белмекен“ през водопреносната мрежа на София към Перник.

„Необходимите средства ще бъдат осигурени от Правителството. Министър-председателят Бойко Борисов е лично ангажиран, мобилизира всички министри и експерти, за да се справим с проблема и да върнем нормалния начин на живот на перничани. Всичко това се случва в постоянен диалог и координация с ръководството на Община Перник. Доказваме, че интересът на гражданите е надпартиен. Не пестим труд, енергия и ресурси, за да излезем от бедственото положение. Работим при пълна прозрачност и в постоянно търсене на нови, алтернативни начини за подобряване на ситуацията“, заяви инж. Костадинов.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP