Пенсиите скараха Патриотите и ГЕРБ! Каракачанов посочи кои са лъжите на бившите му коалиционни партньори

30 Ноември 2016 | 19:38
0 коментара
Политика
Пенсиите скараха Патриотите и ГЕРБ! Каракачанов посочи кои са лъжите на бившите му коалиционни партньори
Учудихме се от извънредния брифинг на ГЕРБ, на който родиха няколко неистини. С тези думи зам.-председателят на ПФ Красимир Каракачанов започна брифинг на Патриотите, на който те говориха предимно за пенсиите и бюджета.

Според него "неистините на ГЕРБ" са:

1. Ние не искаме да повишим всички пенсии
2. Не сме искали и да увеличим най-ниските пенсии
3. Неистина е и това, че предложението ни ще взриви бюджета
4. Не е вярно, че така изведнъж сме предложили този въпрос

"Нашите предложения бяха прочетени от трибуната на Народното събрания", уточни той.

"Те ни обвиняват, че сме нарушили добрия тон между ГЕРБ и Патриотите. Не приемаме обвиненията им", категорично заяви Каракачанов.

"Тотална мизерия цари сред пенсионерите. Не могат да си покрият елементарните човешки нужди - дори и за лекар", уточни той.

"Ако някой си е мислил, че ние ще се откажем от нашите разбирания, генерално е сбъркал. Ние може да сме своенравен партньор, но сме коректен партньор", уточни той.

"Стига толкова - трябва ни повече национална отговорност", заключи той.

"За пореден път има някаква промяна в генералната линия на ГЕРБ", каза пък председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„Заставаме пред вас, за да изразим позицията на „Обединените патриоти“ по повод на твърденията, които бяха изказани и които не приемаме по никакъв начин“, каза той и определи поведението на ГЕРБ като „нищо ново“.

"Колегите от ГЕРБ много добре са запознати с тези наши предложения. Това не са нови предложения, в частност на Патриотичния фронт. Такова предложение Патриотичният фронт направи на 1 декември 2015 г. Нищо ново няма и по никакъв начин тези наши предложения не могат да бъдат повод за кардинални решения за колегите от ГЕРБ", заяви Симеонов.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP