Патриотите от ВМРО с шествие в Благоевград по случай 115 г. от Илинденско-Преображенското въстание

02 Август 2018 | 11:31
1 коментара
Култура

Патриотите от ВМРО с шествие в Благоевград по случай 115 г. от Илинденско-Преображенското въстание.

Походът е днес, 2 август, и ще бъде предвождан от евродепутата и заместник-председател на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки и  областният координатор за региона, депутат от ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на партията Атанас Стоянов.

Шествието ще започне в 16.30 ч. от паметника на Тодор Александров, ще премине по ул. „Тракия“  и ще завърши на площад Македония с поднасяне на венци на паметника на Гоце Делчев. На мероприятието ще присъстват още председателят на ВМРО – БНД, заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов, депутатите от ПГ „Обединени патриоти“ и членове на националното ръководство на ВМРО – БНД Александър Сиди и Борис Вангелов, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти.

На официалната церемония от 17.00 часа рамо до рамо ще застанат българският и македонският министър-председатели Бойко Борисов и Зоран Заев. Това ще е първото съвместно честване на емблематичната за общата история на България и Македония дата, организирано по идея на Патриотите от ВМРО.

Под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов от 18.00 часа в кино Cinemax ще бъде представен филмът на Мария Цветкова „Помни войната 1915-1918“. Входът е свободен.

Добавени коментари

Въпрос публикува:
02 Август 2018 | 18:10
А другите "патриоти" - там ли ще бъдат?

Добавете Вашия коментар

TOP