Патриотите оглавяват пет министерства, Каракачанов вицепремиер?

13 Април 2017 | 10:24
0 коментара
Политика

Пет министри и вицепремиер ще имат “Обединени патриоти” (ОП) в кабинета “Борисов 3”, пише днес “Труд”.

Очаква се лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов да бъде един от заместниците на премиера, както и да оглави Министерството на отбраната.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов също ще бъде в състава на коалиционното правителство -  като министър или на икономиката, или на енергетиката.

Разговорите за разпределянето на ресорите в изпълнителната власт предстоят след Великден. Но от ГЕРБ твърдят, че лидерът им Бойко Борисов вече е готов с предложенията си.

Сигурно е, че най-голямата политическа партия няма да отстъпи министерствата на финансите, на вътрешните работи, на регионалното развитие, на транспорта и на земеделието.

Отново на постовете си ще се върнат Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Ивайло Московски, Десислава Танева.

Сигурен вицепремиер с ресор еврофондовете и председателството на страната ни на ЕС е Томислав Дончев. Шансове за втори мандат като министър на туризма има и Николина Ангелкова.

Борисов бил настоял и Вежди Рашидов да бъде отново в екипа му като министър на културата. Патриотите обаче също имат амбиции за това ведомство.

От ОП са дали да се разбере, че има подходящи кадри за шефове на още няколко министерства: туризъм, екология, земеделие и образование. Готови били да оглавят също социалното министерство.

Най-критично според "Труд" е положението с МВР. Румяна Бъчварова едва ли ще се върне поради недоволството на полицаите от миналия й мандат.

Сред най-спряганите имена за вътрешен министър било това на бившия главен секретар Калин Георгиев.

Министерството на здравеопазването пък е най-нежеланото ведомство поради голямото текучество на министри и недоволството на медици и пациенти.

Добавете Вашия коментар

TOP