Паскалев: Егото на никой партиен лидер не може да стои над идеите

21 Май 2016 | 17:10
0 коментара
Политика
Паскалев: Егото на никой партиен лидер не може да стои над идеите

Егото на никой партиен лидер не може да стои над идеите, заяви новоизбраният член на Изпълнителното бюро на БСП Костадин Паскалев.

Имаме нови приоритети пред БСП, които са категорични и ясни, подчерта Паскалев. Първият от тях е категорична опозиционност и мисля, че моето връщане в ръководството на БСП е с такава перспектива, продължи той. Второто е свързано с алтернативата, която трябва да се предложи на това управление и от която цялото общество има нужда. Запазването на държавността в България, решаването на тежките социално-икономически проблеми са неща, които представляват предизвикателство за всеки. Третият въпрос е свързан с организационното укрепване на БСП, каза той. Аз за себе си знам едно - че не съм губил избори досега, посочи Паскалев.

Тръгваме и на подготовка на президентските избори. Смятам, че обявените номинации започват да текат от днес нататък, началото е поставено.

Той призна, че срещу неговата кандидатура е имало възражения на пленума, заради участието му в правителството на Симеон Сакскобургготски, но е помолил тези хора да отправят въпросите си към тогавашния лидер на партията Георги Първанов.

"Ние правим своите предложения за политика, за опозиционност, за алтернатива на управлението, ако АБВ са склонни да приемат такава позиция, готови сме за разговори", подчерта Паскалев.

По предварителна информация към 15 ч. са избрани след тайно гласуване всички предложени кандидати за членове на Изпълнителното бюро на БСП.

Зам.-председател е Стефан Данаилов, а членове: Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов - общо 16 души. Толкова бяха и кандидатурите в листата за гласуване. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP