Партийните субсидии скараха депутатите

06 Юни 2019 | 13:42
0 коментара
Политика

Партийната субсидия да стане 1 лев. 

Това предложение за законови промени е внесъл в парламента премиерът Бойко Борисов, обяви самият той тази сутрин в кулоарите на Народното събрание след среща с парламентарната група на ГЕРБ.

Като аргумент Борисов подчерта, че „вече сме се наслушали на много популизъм и накрая у нас ще стане като в Чехия – милиардерите и олигарсите да са премиери“.

Като „жалко“ определиха предложението на ГЕРБ от левицата. Оттам заявиха, че намаляването на партийната субсидия е кризисен пиар на фона на редица проблеми и един унищожителен доклад на Еврокомисията за нашата страна.
 
След като представи публично предложението си, премиерът Бойко Борисов изрази надежда то да бъде подкрепено. Спестените от партийни субсидии средства щели да се инвестират в ясли и детски градини.

„Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия в много страни милиардерите да са и премиери - няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерския съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в Парламента, събрахме се сутринта с групата, за да го защитят и вкарваме закон за 1 лев партийна субсидия“, заяви Борисов.

 „Да видим тогава как ще се оправят партиите на следващите избори, как ще плащат, как ще плащат на социолози и политолози. Сиреч, няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да било. Толкова са ми ясни тези игрички - те да са хубавите. Аз бих на изборите помните като кмет - без 1 лев, без партия, без нищо“, допълни той.

 По думите му със спестените пари ще се строят детски градини и ясли.

Добавете Вашия коментар

TOP