Парламентът ще гласува оставката на Ивайло Московски

05 Декември 2018 | 07:00
0 коментара
Политика

Той депозира оставката си като депутат на 30 ноември В първото пленарно заседание за тази седмица депутатите ще започнат работа в обсъждането и гласуването на депозираната на 30 ноември оставка на народния представител от ГЕРБ и бивш министър на транспорта Ивайло Московски.

Ивайло Московски подаде оставка като депутат Московски се върна в Народното събрание подавайки оставка като министър на транспорта в кабинета „Борисов 3“, след като заедно с колегите си Николай Нанков и Валентин Радев пое политическа отговорност за катастрофата с автобус край Своге, която отне живота на 20 души. В рамките на пленарното заседание се очаква депутатите да започнат дебатите по второ четене на двата дългоочаквани законопроекта – Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ.

Те бяха изработени в следствие на дългите протести на майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“, които от няколко месеца са установили палатков лагер до парламента с искане за дълбоки реформи в социалната сфера.

Добавете Вашия коментар

TOP