Парламентът ще гласува оставката на Цветан Цветанов в петък

28 Март 2019 | 11:39
0 коментара
Политика

Оставката на Цветан Цветанов като народен представител е депозирана в деловодството на парламента днес, обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание.

Депутатите ще я гласуват в петък като първа точка в дневния си ред.

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

На мястото на Цветанов в Народното събрание като депутат ще влезе 27-годишният състезател по мотокрос Георги Недев. Лидер на младежката организация на ГЕРБ във Велико Търново, той е следващият по ред в търновската листа.

 Велико Търново избра трима депутати от ГЕРБ - Цветан Цветанов, Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева. Георги Недев, при когото работи принципът с преференциите, заради съвпадението 11/11, размести листата и стана четвърти. 

Депутатите решават за спорните промени в Закона за вероизповеданията

Парламентът ще гласува днес промени в Закона за вероизповеданията на второ четене. Павел Шопов от "Обединени патриоти" предложи отлагане на гласуването и текстовете да бъдат отново огледани в ресорната комисия. Искането му обаче бе отхвърлено. За отлагането бяха от "Обединени патриоти" и "Воля".

В дневния ред е още първото четене на промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Добавете Вашия коментар

TOP