Парламентът отхвърли искането на БСП, Борисов да бъде изслушан за ЧЕЗ

28 Февруари 2018 | 10:57
1 коментара
Политика

Парламентът отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан относно сделката за продажба на ЧЕЗ, предаде репортер на БГНЕС. За бяха 82 депутати, против бяха 98 и 10 се въздържаха.

Премиерът трябва да отговори кои ще гони до дупка и кой клати правителството, заяви Драгомир Стойнев от левицата.

„Считаме за най-нормално министър-председателят да дойде в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и съответно всяка една парламентарна група има право да задава въпроси. Ако за управляващите скандалът с ЧЕЗ не е проблем, за гражданите-е“, посочи депутатът от БСП.

Министър-председателят бе изключително изнервен и затова искаме днес по един културен начин да отговори на въпросите, каза Стойнев и цитира министър-председателя Бойко Борисов, който вчера каза: „Ще ги гоня до дупка“, и попита кой ще гони, кой клати правителството и кои са те.

По отношение на опитите за клатене на правителството-погледнете около себе си, запитайте себе си и парламентарната си група и отговорите са налице, отговори Данаил Кирилов.

 „Вчера министър-председателят дойде в Народното събрание и депозира данните от премиера на Чешката република. Вижда се, че колегата Драгомир Стойнев се е запознал с това подробно. Утре е насрочено съвместно заседание на две компетентни по въпроса комисии. Утре ще имаме възможност да поставим всички въпроси към органите, които ще бъдат поканени, за да установим това с какви данни разполагат“, заяви Данаил Кирилов.

Според него едва след това би имало логика, след установяване на фактите и обстоятелствата, да се прави един или друг коментар.

От своя страна след като предложението на БСП за изслушване бе отхвърлено Жельо Бойчев запита какво трябва да се случи в държавата, какъв по-голям скандал трябва да стане, за да може българският парламент да се занимава с него? Бойчев изрази разочарование, че председателят на НС за пореден път се подчинил на мнозинството.

„Какво трябва да се случи още, според Вас, за да дойде премиерът в парламента? Вчера каза, че се води заговор и преврат срещу правителството. Какво да направим, за да дойде г-н Борисов тук?“, попита още Бойчев. /БГНЕС

Добавени коментари

Въпрос публикува:
01 Март 2018 | 15:49
Кой парламент??? -Парламентът на мнозинството!За това всеки се стреми към власт и мнозинство-за да може да прави каквото си иска! В случая да покрива мъдите на Тиквата от Банкя!Така требе!

Добавете Вашия коментар

TOP