Парламентът отхвърли искането на БСП Борисов да бъде изслушан в пленарна зала за сигурността в страната

11 Януари 2018 | 10:06
0 коментара
Политика

Народното събрание отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала относно ситуацията със сигурността в страната.

За предложението гласуваха 100 народни представители, против бяха 69 и 38 се въздържаха. Преди гласуването Драгомир Стойнев от левицата заяви, че е потресен от речта на председателя на НС Цвета Караянчева. Относно „проповедите” той заяви, че народните представители защитават националните интереси.

„Думите ви бяха неуместни”, обърне се Стойнев към Караянчева.

„Ние от опозицията не сме виновни, че днес има 9 протеста. Всички са свързани с разпада на институции”, смята той. Депутатът от левицата коментира още, че министър-председателят е отговорен за националната сигурност и затова тяхната молба е да го поканят да дойде в парламента и да обясни зачестилите убийства, които плашат гражданите.

„Искам министър-председателят да дойде и да обясни конкретни стъпки и действия. Имаме нужда в парламента какви са първите стъпки, така че хората да бъдат спокойни, че има държава и институции, които се грижат за гражданите си”, заяви още Драгомир Стойнев.

Председателят на правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов възрази относно необходимостта от изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента точно в днешния ден, при положение че Комисията по вътрешен ред и сигурност е насрочила изслушване на политическото ръководство на Министерство на вътрешните работи, включително и с участие на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Компетентните комисии ще съберат съотносимите факти и обстоятелства и при необходимост от продължаващ дебат предполагам, че тогава би възникнало основание за изслушване. На всички ни е известно, че се състоя заседание на КСНС при президента, където цялата публика разбра за дебатите и изнесените доклади, за позициите на парламентарно представените партии“, каза още Данаил Кирилов. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP