Парк музей „Самуилова крепост“ с богата програма по повод 1005-ата годишнина от гибелта на цар Самуил

07 Октомври 2019 | 16:43
1 коментара
Култура

Национален парк музей „Самуилова крепост“ е подготвил богата програма по повод 1005-ата годишнина от гибелта на цар Самуил.

Това съобщи Сотир Иванов, директор на Исторически музей – Петрич. Той уточни, че днес музеят ще работи със свободен вход за посетители. „Предвидили сме също показване на една страхотна изложба. Тя е дело на Националния археологически институт с музей към БАН и Софийският университет. Нейното име е „Цар Самуил – ненадминат по сила и ненадминат по храброст“.

Въпросната постерна изложба е двуезична и е съставена от 24 постера. Достъпът до изложбата е непрекъснат, тоест може да я видите дори след края на работното време на обекта“, каза още Иванов. Той добави, че другото, което са предвидили е показването на един мултимедиен продукт, който ни връща към времето на Самуил.

„Той ще бъде показан в експозиционния център на Самуилова крепост. Освен това колегите, които работят на обекта са подготвили изненада и ще има подарък за всеки един, който на 6 октомври посети Национален парк музей „Самуилова крепост““, допълни д-р Иванов.

Добавени коментари

Гейзер публикува:
07 Октомври 2019 | 17:46
Филм и изложба - "богата" културна програма?! Всяка година едно и също. Грешка, някой път няма филм.

Добавете Вашия коментар

TOP