Парата прави борбата! 14 фирми в оспорвана надпревара за оборудване на детските и училищни заведения в Благоевград

03 Юли 2018 | 15:54
0 коментара
Бизнес

14 фирми, болшинството софийски, се конкурират да си разделят 305 487 лв. без ДДС за обзавеждане на детски и учебни заведения в Благоевград по европроект, спечелен от общината.

Поръчката е разделена на пет позиции, като най-голям е заявеният интерес към обзавеждането на класни стаи в НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, ІІІ основно училище, Пето средно училище и залите в Детска градина №8 „Вечерница“, за което са заделени най-много пари – 124 903,05 лв. без ДДС.

Сумата е за купуване на масички, столчета, двуетажни легла, матраци, двойни гардеробчета, дидактически шкафове, мокетени килими и пътеки, бюра, корнизи, ученически столове и едноместни и двуместни чинове.

Осем фирми са подали оферти за участие в конкурса, това са столичните „Българска училищна индустрия“ ООД с управител Мария Василева, Кооперация „Панда“, представлявана от Христо Костов, „Смарт бизнес къмпани“ ЕООД на Никола Рахнев, „Амо“ ЕООД с управител Мариета Бешева-Митова и „Профи трейд“ ЕООД на Петко Чамов, както и благоевградската „Перфект мебел“ ООД с управител Емил Захариев, дупнишката „НАД дизайн“ ЕООД на Митко Петров и фирма „Кан учтехспорт България“ ООД с управител Генчо Каназирев и регистрация в ямболското село Кукорево.

Три фирми се конкурират с оферти за доставка на спални комплекти на 8-ма градина „Вечерница: „Транс ко 04“ ЕООД на Христо Костов с регистрация в София, „Смарт бизнес къмпани“ ЕООД и самоковската „Мальовица“ ЕООД на Стефка Ярловска. За 84 комплекта памучно спално бельо заедно с олекотени завивки и възглавнички са предвидени 5880 лв. без ДДС. Отделно за кухненско и друго оборудване на същата детска градина са предвидени 57 666,60 лв. без ДДС. То включва купуване на нови крайстенни маси, музикална уредба, два хладилника, стерилизатор, сушилня, термофонни казани с двойни стени за пренос на храна, професионална електрическа печка с 6 обединени котлона, тип плоча, картофобелачка, телевизор, косачка и кухненски комбайн.

Кооперация „Панда“ няма конкуренти за доставка и монтаж на спортни уреди за двора и за физкултурния салон на Националната хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“. За спортното оборудване са заделени 49 981,20 лв. без ДДС, като то включва и ударопоглъщаща настилка за открито.

67 056 лв. без ДДС са предвидени за закупуване и монтаж на  компютърни системи. Да изпълнят поръчката в тази част претендират благоевградската фирма „БИТТЕХ“ ЕООД на Румен Георгиев и софийските „Профи трейд“ ЕООД, „Смарт бизнес къмпани“ ЕООД, Кооперация „Панда“ и „Смарт софт” ЕООД с управител Румен Трифонов.

Комисията по обществената поръчка ще разгледа офертите на всички участници и едва като се произнесе дали отговарят на изискванията на общината, ще пристъпи към отваряне на ценовите оферти./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP