Парадокс! Откриха 32 машини за биткойни от общо обявените за откраднати от полицията 42!

28 Май 2018 | 17:36
1 коментара
Криминално

Преди минути започна товаренето на откритите машини за криптовалута, които тази сутрин бяха обявени за откраднати, от складовете на неврокопският бизнесмен Георги Шапков.

Парадоксалното в случая е, че към момента откритите от полицията в Гоце Делчев машини биткойн са общо 32 на брой, въпреки, че от ОД на МВР в Благоевград по – рано днес заявиха, че те са 42.

От друга страна, потърпевши пък са категорични, че общия брой на откраднатите машини е – 46.

Колко на брой всъщност са те?, засега остава загадка.

Припомняме, че около 13 часа на днешния ден, криминалисти от РУП Гоце Делчев откриха откраднатите машините за криптовалута изоставени в необитавана вила в местността "Мосомишки ливади" край града, където се намира и лятната къща за почивка на търговеца на коли от Гоце Делчев - Илко Ламбрев, на който преди време също бяха откраданти машини биткойн.

42 машини за криптовалути бяха откраднати от складовете на бизнесменът Георги Шапков в Гоце Делчев миналата нощ.

За кражбата е подаден сигнал в РУП-Гоце Делчев, че около 5 часа на 27.05.2018 год. от складови помещения собственост на бизнесменът Георги Шапков са задигнати 42 машини за копаене на криптовалути на стойносто около 200 хиляди евро.

След бързи оперативно издирвателни мероприятия, полицията в града е открила микробус марка "Фиат Дукато" изоставен между село Тешово и Мусомище, с който най-вероятно е извършена кражбата.

Според източник на Pirinsko.com криминалистите от ОД на МВР-Благоевград имат заподозрян за крупната кражба.

Припомняме, че от началото на годината на територията на ОД на МВР-Благоевград са откраднати общо 72 машини, известни като bitcoin miner и служат за добиване на свободни биткойни от интернет пространството.

Голямата загадка е, че всички откраднати машини са закупени от ферма в гр. Гоце Делчев.

На 10 февруари 2018 г., за времето от 17.00 часа до 19.00 часа, от помещение на пети етаж в административна сграда на ЗИУ находеща се на бул. „Васил Левски“ в гр. Благоевград бяха отнети 21 машини „Антмайнер С 9“, собственост на три физически лица. За целите на обира била изтръгната метална планка на врата. Стойността на всяка една от тях като нова е около 8 000 евро. Помещението, в което били разположени машините, не било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване. Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворена врата, но охраняван със СОТ. Въпреки че в помещението бе монтирана камера, СОТ сигнализация и жива охрана на входа на сградата, машините бяха изнесени и за криминалистите до ден днешен незнайно как. Според действията на ченгетата става ясно, че има бламиране по разкриване на кражбата. Търсят пернишка следа, където може д се намери кола, но не и криптомашините. Кой началник въвежда в заблуждение подчинените си, ще излезе на яве много скоро време! Следата е Гоце Делчев...

Другите 9 машини са откраднати от гр. Гоце Делчев. Четири от машините са задигнати от офис находещ се в град Гоце Делчев, собственост на Илко Ламбрев от Мосомище. ​Само преди два месеца бяха задигнати други 5 машини за времето от 17:00 часа на 10 март до 02:00 часа на следващия ден от къща в Гоце Делчев.

Добавени коментари

Ilko публикува:
29 Май 2018 | 15:22
Питайте Кондьо от къде му са машините? Крадеца вика дръжте крадеца . Най некадърния компютърджия го направихте герой заедно с неговия дилър от Банко

Добавете Вашия коментар

TOP