Паника в Брюксел: Плашат с атентат в центъра от 18 ч.

26 Юни 2019 | 17:18
0 коментара
Криминално

Белгийската прокуратура издирва автор на надпис, в който се предупреждава, че тази вечер в Брюксел ще има атентат на централния площад "Гран плас", съобщиха местни медии. 

Надписът се е появил снощи на екран до Европейския парламент. 

Властите са иззели записите от камерите за наблюдение в околностите. Прокуратурата се стреми да установи възможно най-бързо кой е автор на текста, за да прецени дали съществува действителна заплаха. Според надписа атентатът е насрочен за 18.00 ч. днес (19.00 ч. българско време)

Разпространени снимки на въпросния надпис показват, че той е на английски език и е подписан от "Абула Хакими". Името на Брюксел в надписа е изписано неправилно, а по-нататък се чете, че ударът ще бъде извършен от някой "с неонова блуза". Предполага се, че автор на надписа е бил някой от посетителите на сградата на ЕП. 

Информацията бе потвърдена от говорителя на брюкселската прокуратура Дени Гьоман.

Преди дни белгийските власти задържаха местен гражданин, за когото се твърди, че подготвял терористичен удар срещу посолството на САЩ в Брюксел. Задържаният е привлечен към отговорност, но отрича повдигнатите обвинения. Според прокуратурата той е бил в готовност да нанесе удар съвсем скоро и е бил под наблюдението на службите за сигурност.

Добавете Вашия коментар

TOP