Падна акт за невалидна гражданска отговорност на фалиралата компания "Олимпик"

31 Октомври 2018 | 02:47
0 коментара
Общество

За първи път - съдът отмени глоба на шофьор, който бил с невалидна гражданска отговорност на фалиралата компания Олимпик. Решението е на магистратите в Хасково. Съдът е приел обяснението на шофьора, че тъй като живее главно в Съединените щати не знаел, че платената до края на годината полица е станала невалидна, предаде NOVA.

Историята започва през нощта на 9 септември в Хасково, когато Александър е спрян от патрул на полицията. При проверката се установява, че полицата му за Гражданска отговорност не е валидна.

„Конкретно търсеха хора с полици на „Олимпик” и аз в този момент нямах представа моята полица дали е на „Олимпик”, или е на друга застрахователна компания, както и какво се е случило с „Олимпик”, тъй като през предишния месец бях в чужбина”, обясни Александър Ангелов.

 На мястото бил извикан друг патрул, който да състави на Александър акт. Това отнело близо 2 часа. През това време той проучил информацията за фалиралия застраховател.

„Никога не съм предполагал такова нещо, че е възможно да се случи и все още ми е трудно да повярвам, че такова нещо може да се случи в страна, в която уж има регулация”, каза той.

 Автомобилът, с който бил Александър, се води на майка му. Тя по никакъв начин не била уведомена за фалита на компанията и че полицата й е невалидна.

„Платена е до декември 2018 г и, ако „Олимпик” не беше фалирало, тази полица щеше да си важи още няколко месеца”, каза адвокатът Христо Маргаритов.

 Адвокат Маргаритов е упълномощен от Александър да обжалва от негово име наказанието, тъй като самият той е в САЩ. Преди дни съдът се произнася.

„Актът и наказателното постановление падат. Мотивите на съда са, че за да се носи наказателна и административна отговорност трябва да има вина, а в случая доверителят ми не носи такава вина”, обясни той.

 От МВР все още не са обжалвали решението. От там заявиха, че са действали според разпоредбите.

Добавете Вашия коментар

TOP