Пада забраната за движение на тежкотоварни автомобили в петък и неделя

25 Юни 2017 | 16:57
0 коментара
Общество

От този месец ТИР-овете се върнаха по магистралите и в почивните дни. Забраната за движението им в петък и неделя вече не е в сила. Частични ограничения има само по определени участъци от първокласните пътища, които са в ремонт или където има концентрация на катастрофи. Решението ТИР-овете да се движат по магистралите в почивните дни през лятото беше взето от АПИ, превозвачите, КАТ и представители на Асоциацията на пострадали при катастрофи. Това, според шофьорите, ще им помогне да ограничат загубите си заради часовете престой по пътищата.

В новата заповед на пътната агенция автомагистралите са изключени като трасета, за които важи ограничаването на движение на тежкотоварни камиони в петък и неделя следобед, както беше до скоро. Шофьорите са категорични, че това ще облекчи работата им, но приемат с недоверие новината.

Тежкотоварните камиони ще се ограничават в летните месеци само невралгичните участъци, където има концентрация на катастрофи. Шофьори на леки автомобили смятат, че камионите по магистралите ще натоварят трафика, особено в почивните дни, когато много хора пътуват от и към морето, а това може да увеличи риска от катастрофи. В същото време обаче, водачите на камиони разказват, че този тип забрани водят до нечовешки условия.

Добавете Вашия коментар

TOP