Пациенти на болницата в „Овча купел“ със стомашни проблеми заради лоша храна

02 Октомври 2018 | 08:41
0 коментара
Общество

 Пациенти на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация – ЕАД (НСБФТР), намираща се в столичния квартал „Овча купел“, се оплакват от лоша храна в лечебното заведение.

В книгата с оплаквания на болницата общо 13 от настанените за лечение са изразили недоволството си от сервираната им храна, оплакали са се от стомашни проблеми и настояват пред ръководството на болницата за подобряване на качеството ѝ.

Според написаното от тях на 29 септември 2018 г. (събота) те са осъмнали с болки в корема, гадене, повръщане и разстройство, а освен в книгата за оплаквания са подали и телефонен сигнал до Регионалната здравна инспекция.

Припомняме, че това не е първото оплакване от пациенти на болницата, свързано с качеството на храната в нея. В началото на месец август те написаха колективна жалба до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, в която изразиха недоволството от поднасяната им храна. Тогава пациентите бяха недоволни и от новия ценоразпис на допълнителните услуги, които лечебното заведение предлага. На вратата на болницата бе залепена бележка, която информира пациентите, че за подобрени битови условия, включващи телевизор, безжичен интернет и собствен санитарен възел, те трябва да заплатят такса в размер на 49 лева. Нещо повече – новият ценоразпис предвижда предоставяне на ВИП меню след заплащане на такса в размер на 10 лева. Какво се разбира под „вип меню“ обаче не става ясно. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP