Отървете се от болезнените мазоли и пукнатини по краката с тези чорапи

24 Май 2018 | 21:06
0 коментара
Любопитно

Знаете ли, че най-често срещаните теми за разговори на жените са красотата и грижата за тялото. А една от тях е темата за педикюра. Идеални стъпала, кожа като на бебе, без намеци за груба кожа - това е мечтата на всяко момиче.

В края на краищата, дори ако момичето се грижи за красивия и професионален педикюр на ноктите, цялото впечатление може да се развали от грубата кожа на петите и пръстите.

А лошото качество на обувки, стоенето дълго време в една позиция, физическата деформация на краката само допринасят за възникването на проблеми.

Педикюрни чорапи

На щандовете за козметика можете да се намерят много различни средства, които ви позволяват да поставите нозете си в ред за кратко време. Едно от нещата, които все повече се предпочитат са педикюрните чорапи.

И наистина, този вариант е много ефективен, но само цена е доста голяма. А едно посещение в салон за красота също не излиза евтино. Затова ви предлагаме сами да се справите с домашни чорапи за педикюр.

Резултатът е гладка и нежна кожа на краката. В този случай подготовката ще отнеме не повече от 15 минути, а съставките не изискват от вас да харчите много.

Ето рецептата за педикюрни чорапи у дома. Няма нужда да плащате повече!

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

2 супени лъжици лимонов сок

6-8 таблетки аспирин

2 супени лъжици глицерин

100 мл топла вода

2 чифта чорапи

ПРИЛОЖЕНИЕ

Таблетките аспирин се смилат до прахообразно състояние. След това този прах и лимонов сок се разтварят във вода и към получения разтвор се прибавя глицеринът.

Поставете сместа върху проблемните области на кожата на краката. Силно притискане не е необходимо. Не трябва да усещате изгаряне, а само гъделичкане и леко изтръпване. Обърнете специално внимание на това, така че по-късно да не станете русалка, която все едно ходи върху бръснач и горещи въглища едновременно.

Разредете разтвора с вода или добавете повече лимонена киселина или аспирин в зависимост от реакцията на кожата.

Сложете памучни чорапи на краката си, за които няма да съжалявате, ако напълно съсипете. Накиснете краката си в сместа или нанесете от сместа в тези места на крака, където е необходимо.

След това сложете найлонови торбички върху чорапите и ги залепете с тиксо или друга лепяща лента.

Останете така за половин час. След това краката се изплакват обилно с течаща вода и върху тях се нанася дебел слой мазен подхранващ крем. След това поставете други памучни чорапи.

Обърнете внимание, че е по-добре да останете в чорапите за цялата нощ, но можете да останете за няколко часа.

Дали петите ще започнат да се подобряват или не, зависи от правилността на избраната от вас киселинна концентрация. Ако не започнат, процедурата винаги може да се повтори или може да помогнете на кожата да се възстанови по старомоден начин: пила или пемза за петите. В последния случай, трябва да действате много внимателно, защото кожата ще бъде много по-чувствителна, отколкото обикновено./Zdrave.to.

Добавете Вашия коментар

TOP