Отвориха офертите за надзор при строежа на Крупник-Кресна на АМ "Струма"

29 Май 2020 | 18:08
0 коментара
Бизнес

Отвориха ценовите оферти на участниците за изпълнител на строителния надзор при проектирането и изграждането на АМ „Струма” за платното в посока София.

То ще преминава източно от Кресненското дефиле.

Обществената поръчка е в две обособени позиции.

Едната е с дължина 13,2 км. За този участък са отворени офертите на шест фирми. Участъкът е от лявото платно на автомагистралата и прилежащите пътни връзки. Той ще бъде с две ленти за движение, водещи ивици и два банкета. При наклон над 4% ще бъде направена и трета лента за товарните автомобили.

Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възли – „Полето”, „Мечкул” и „Стара Кресна”. В този участък ще бъдат построени 3 тунела - „Симитли“ /211 м/, „Ракитна“ /1 135 м/ и „Стара Кресна“ /1 052 м/. Те ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 броя надлези и подлези.

Другият участък е с дължина 10,4 км. За него са отворени офертите на пет фирми за строителен надзор. В този лот е включен и обходния път на Кресна, който е 5,5 км. Той също ще бъде с две ленти за движение, при по-голям наклон ще бъде изградена и трета за тежкотоварни автомобили. При обходния път на Кресна ще бъде изградена площадка за краткотраен отдих, която ще бъде с електричество, вода и канализация.

От площадката ще има и връзка с град Кресна. В участъка ще бъдат изградени 4 тунела - „Тисата“ /171 м/, „Света Неделя“ /1,3 км/, „Кресна 1“ /358 м/ и „Кресна 2“ /230 м./ и ще отговарят на всички изисквания. В участъка ще има 11 виадукти с приблизителна дължина 5 км, както и 9 надлези и подлези. Чрез пътен възел „Кресна“ ще се осигурява достъпа в посока Кулата, София, път I-1.

Общата стойност на обществената поръчка за строителния надзор е близо 22 млн.лева без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Добавете Вашия коментар

TOP