Отворени врати за граждани в Съдебната палата в Благоевград

10 Декември 2019 | 14:27
0 коментара
Общество

Съдът – модерен, иновативен и достъпен“ – под това мото в Окръжен и Районен съд – Благоевград се провежда Ден на отворените врати. Инициативата е традиционна и се реализира от няколко години на днешната дата 10 декември, съобщиха организаторите. През целия ден гражданите имат възможност да разглеждат съдебната палата и да се запознават с работата на службите.

Денят на отворени врати цели запознаване на гражданите с нововъведенията в работните процеси, заяви за радио Благоевград пиарът на Окръжен и Районен съд Екатерина Николова малко преди да започне инициативата.

Представители на Областната служба „Изпълнение на наказанията“ предоставиха информация за използването на гривните за електронно наблюдение на поставените под домашен арест или пробация. Те се използват от месец май, поясниха от Областната служба „Изпълнение на наказанията“. Веселин Петров, сътрудник по охрана в Главна дирекция по охрана“, обясни какво представлява пропускателния режим в сградата на съда.

Председателят на Районен съд – Благоевград Вера Коева откри официално Деня на отворените врати. „ Намерението ни е да представим новите технологии, които навлизат в нашата работа и да получим обратната връзка с вас“, заяви Коева пред дошлите в Съдебната палата граждани, учиници и студенти.

Ученици от Професионалната гимназия, студенти от специалност „Право“ към ЮЗУ“Неофит Рилски“ и много граждани още в началото изявиха желание да научат повече за работата на съдебните служители.

Добавете Вашия коментар

TOP