Отвод на съдия Ат. Маскръчки отложи гледането на мярката срещу бившия шеф на КАТ Благоевград Д. Стоицов

02 Юли 2018 | 12:37
2 коментара
Криминално

Съдия Атанас Маскръчки от Окръжен съд Благоевград направи отвод по гледането на насрочената за днес мярка на бившият шеф на КАТ Данаил Стоицов.

Така, след решението на съдията, мярката се отложи за сряда, когато ще бъде гледана от съдия Дияна Узунова в Окръжен съд - Благоевград от 15 часа.

Според запознати, до това се стига, след като вчера на светло излезе аферата със схема за регистрация на крадени коли в КАТ-Благоевград, за която Pirinsko.com единствено писа.

След зрелищният арест на Данаил Стоицов заради аферата "бързи номера" лъсна и схема за регистрация на крадени коли в КАТ-Благоевгрград по трасето Перник - Благоевград - Сандански.

След оперативен сигнал в сектор Криминален на ОД на МВР-Благоевград, полицията е започнала светкавична проверка на всички регистрирани автомобили от марката "Мазда" и "Форд". Уточнява се дали е имал отношение по незаконната регистрация арестуваният началник на сектор Пътна полиция Данаил Стоицов.

Според източник на Pirinsko.com, автоджамбазите са добре познати на полицията, единият е от гр.Сандански по прякор "Бирата", а другият е благоевградчанин собственик на автоработилница и Пътна помощ край благоевградския кв. Струмско.

Автождамбазите са толкова брутални, че за да прекрият аферата запалили една от продадените коли с коктейл "Моллотов" в Областния център.

Припомняме, че на 20.06.2018г. около 23:21 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил „Мазда“ в района на кв. Освобождение на Областния град. Въпреки бързата намеса на екип на РСПБЗН-Благоевград, автомобилът е напълно изгорял, като направило впечатление на огнеборците, че предна врата била отворена, най-вероятно с втория ключ, който не е бил предаден на собствениците. 

Според запознати причината за палежа на автомобила е, че на другия ден 21.06.2018г. колата е трябвало да се наблюдава от експерти, за да се установи нейният произход и по какъв начин на 4 май 2018 година е регистрирана в КАТ-Благоевград.

Автомобилът е собственост на известно семейство благоевградски доктори, които наброили близо 50 000 лв за японската машина.

Както Pirinsko.com съобщи, на 22 май в КАТ „Пътна полиция“ - Благоевград се проведе специализираната акция на сектор „Вътрешна сигурност“ към МВР и НСлС. 

В Благоевград пристигна и зам.-главният прокурор Борислва Сарафов с 16 следователи от Национална следствена служба. 

Разпитани бяха над 15 свидетели, които подкрепят обвинителна теза за извършени престъпления по служба и корупционни престъпления”. Обискирани бяха 13 помещения – офиси във фирми, служебни помещения в КАТ и домове, както и 6 автомобила. 

Иззети са десетки мобилни телефони, компютри и документация. 

"Използвани са най-различни оперативно-технически средства за разплитането на престъпната схема по регистрацията на автомобили и по раздаването на специални номера за колите", каза прокурор Борислав Сарафов в Благоевград. 

На 25 май Окръжен съд Благоевград взе решение след близо 6-часово дело Данаил Стоицов да остане в ареста. За другия обвиняем – Бойко Иванов Шарков, съдът определи парична гаранция в размер на 7 000 лева, а емблематичният експолицай Николай Доганджийски "Колевеца" съда му определи мярка парична гаранция от 6000 лв. 

Спрямо Данаил Стоицов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград е повдигнато обвинение за три престъпления. 

Едното е по чл. 339, ал.1 от НК за това, че без надлежно разрешително, което се изисква по закон е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси. 

Второто обвинение, което му е повдигнато е за престъпление по служба по чл. 282 от НК. То е за това, че на 04.05.2018 година е превишил правата си, като е осигурил полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение с наложената за това забрана и без да има издадено разрешение от ОПУ – Благоевград с цел да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това е можело да настъпят немаловажни вредни последици. 

Третото престъпление, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем е за подкуп, за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е поискал и е приел от различни лица дар и облага – пари, в размер на около 5 300 лева, вещи и услуги с имуществен характер, за да наруши и е нарушил службата си. 

Бившият шеф на КАТ-Благоевград и изпълнителен директор на ПФК “Пирин 1922” Малин Халачев категорично заяви, че намереното оръжие в кабинета на Стоицов по време на обиска всъщност е негово. Самият Халачев определи Стоицов като изключително честен и съвестен човек.

"Намереното оръжие е мое. Оставих го на съхранение при Д. Стоицов, тъй като трябваше да пътувам в чужбина. Откритите 5300 лева са спонсорски и бяха предвидени за предстоящия футболен турнир на МВР, който ще се проведе в курорта Албена", коментира пред медийте. 

Ще бъдат ли разпитани бизнесмените с еднакви номера, давали пари за футболните турнири на Стоицов! 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

лошооо публикува:
03 Юли 2018 | 09:21
При Узунова няма прошка ще со го остави като ей та гледай Са е почнал да се прави че е полудел за да го пуснат а номерата а можеше да събира пари от бизнеса за турнири аааааааа
Ад публикува:
02 Юли 2018 | 14:33
Е кой ще го пусне с тия далавери

Добавете Вашия коментар

TOP