Отварят офертите за изграждане на тунел “Железница”

28 Юни 2018 | 11:39
0 коментара
Бизнес

През следващата седмица ще бъдат отворени ценовите оферти за изграждането на тунел „Железница“ на АМ „Струма“ и за двата участъка от магистралата „София – Калотина“, съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов в сутрешния блок на бТВ.

Предстои след отхвърляне на жалбата за отсечката Мездра – Ботевград да продължи тръжната процедура за избор на изпълнители и съответно да се пристъпи към подаване и отваряне на офертите.

Новият председател на УС на АПИ посочи, че предложението за заемане на длъжността е направено лично от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, тъй като инж. Дончо Атанасов е подал молба за освобождаване по здравословни причини. Разговарях с инж. Атанасов и го убедих да остане в Управителния съвет, защото е с безспорен авторитет и с опит в пътното строителство, каза инж. Глосов.

От 1 януари трябва да заработи системата за т.нар електронни винетки като контролът за използването им по пътищата ще е автоматизиран. В средата на 2019 г. трябва да влезе в експлоатация и тол системата за тежкотоварния трафик, каза още Светослав Глосов.

По думите му изграждането на тол системата върви по график. Той обясни, че е-винетката няма да се лепи никъде, а при плащане автомобилът ще се въвежда в контролната система, която следи всички минаващи покрай пътните камери коли.

Междувременно АПИ ще предостави на изпълнителя и данните на всички коли с хартиени винетки, за да се разпознават и те по време на валидността на стикера. Глосов призна, че в този процес може да възникнат и грешки.

По думите му в рамките на 2-3 години тол системата ще се изплати.

Добавете Вашия коментар

TOP