Отстраниха от длъжност кмета на Септември Марин Рачев

06 Февруари 2018 | 15:20
0 коментара
Общество

Отстраниха от длъжност кмета на Септември Марин Рачев. Това реши Специализираният наказателен съд в София след 4-часово заседание.

Заедно с кмета от поста "специалист инвестоторски контрол" беше отстранен и Станой Милов. Мярката е временна и може да бъде обжалвана пред по-горна инстанция.

Според съда възможно е всеки от обвиняемите да създаде пречки в процеса на разследването, да унищожи документи или да повлияе на свидетели. Самият Рачев заяви, че ще обжалва решението на съда.

Адвокатът му Васил Василев обясни, че това е пример как оттук нататък ще действа специализираният съд след промените от края на миналата година, с които бяха разширени правомощията му.

Пред сградата на съда имаше хора, които заявяваха подкрепа за кмета.

„Дойдохме, защото се възмущаваме на цялата ситуация”, каза Димитър, който бе от хората пред сградата на специализирания съд. Мъжът обясни, че хората тук са от община Септември, те дошли с автомобили и според думите му „тук няма служители на общината, повечето са жители на общината”. „Дойдохме да го подкрепим, защото смятаме, че това, което се прави, е тенденциозно и не е редно”, смята мъжът. В съдебна зала бе представена молба за отпуск на кмета.

Според прокурора Дойчо Тарев това с отпуската е доста комична ситуация.

„Защото във въпросния ден, в който е пусната молбата за отпуск, заповед за определен заместник от 6.00 до около 13.00-13.30 часа е присъствал на процесуално-следствени действия претърсвания на различни места. От 13.30 часа до следващия ден - 13.00 часа е бил с мярка за неотклонение задържане под стража в РПУ- Септември. Нали разбирате, че фактически той няма как да ги е извършил тези действия”, каза обвинителят. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP