Отново трус в Югозапада! Земетресение усетено в София и Благоевград

30 Декември 2019 | 23:12
0 коментара
Общество

Земетресение е регистрирано в района на Самоков, то е почувствано леко в София и Благоевград. По последна информация на Националния институт по геофизика, геодезия и картография магнитуда на труса 4,1. За земетресението с магнитуд 4,7 в България, което бе регистрирано в 20.03 ч., съобщава и Европейският-средиземноморски център. Епицентърът на труса е на 8 км източно от Самоков и на 50 км югоизточно от София. Дълбочината на труса е 10 км.

Най-силно земетресението е усетено в град Самоков, който е разположен най-близко до епицентъра му – само на 8 км. Местните жители споделят, че са чули и лек тътен. Самият трус е продължил около 5 секунди.

В Благоевград също е почувстван трусът. Той е продължил около 3-4 секунди, както и в столицата, и е усетен като леко разклащане настрани. Припомняме, че снощи малко след 19.30 часа земетресение разтресе леко района на Разлог, Банско и Белица. Местните жители са чули бучене, след което са почувствали разклащане и един хоризонтален трус за няколко секунди. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP