Отново! Протест в Сандански в защита на хирурга д-р Георги Алексиев

16 Декември 2018 | 13:18
0 коментара
Общество

За втори ден днес, Сандански излезе на протест в подкрепа на хирурга от МБАЛ “Югозападна болница” д-р Георги Алексиев.

На метри от Е-79, в градинката срещу паметника на Спартак, 400 души от Сандански, Струмяни, Петрич и Кресна протестират с искане д-р Алексиев да бъде възстановен на работа. Протестът е мирен и ще продължи до 14 часа днес.

Както писахме, тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в Югозапада д-р Алексиев бе освободен от работа, договорът му не бе подновен от здравното заведение.

Само за два дни той събра подкрепата на десетки колеги и пациенти във „Фейсбук”, а днес в Сандански е планиран и протест срещу решението д-р Алексиев да бъде уволнен.

Основният мотив за недоволството на гражданите е, че Алексиев е добър специалист, спасил много животи, и е необходимо – в интерес на хората, той да продължи да практикува.

„Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме дари с втори живот, за което аз съм много благодарен. Тук сме да го подкрепим за това, че той създаде един прекрасен екип за тези години, в които работи тук – в хирургичното отделение на град Сандански. Другото, което искам да кажа е, че не може да се постъпва така с един такъв професионалист – лекар на годината за 2018 г. Сигурно няма друга държава, в която един такъв лекар може да бъде уволнен”, каза Илия Апостолов, който е сред протестиращите.

Управителят на болницата в Сандански д-р Томов освободил Алексиев заради „трудния му характер и лошо отношение към пациенти”. Според самия Алексиев обаче подобен мотив не може да бъде основание за уволнение.

Добавете Вашия коментар

TOP