Отминаха 6 години от атентата на летище "Сарафово"

18 Юли 2018 | 08:52
0 коментара
Общество

 Днес се навършват 6 години от атентата на летище "Сарафово" в Бургас.

При терористичния атентат през 2012 година загинаха петима израелски и един български гражданин. На мястото на атентата е издигнат възпоменателен паметник, където всяка година се провежда церемония в памет на жертвите.

Припомняме, че на 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата.

При инцидента бяха ранени 38 души. На 15 юли 2016 г. обвинителният акт за терористичния атентат бе внесен в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм.

Двамата обвиняеми са обявени за международно издирване в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина. На 17 януари 2018 г. делото за атентата започна по същество. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP