Отлив на туристи в Сандански, заради пандемията

17 Юли 2020 | 05:33
0 коментара
Бизнес

Отлив на туристи, заради пандемията с коронавируса, отчитат от хотелиерския бранш в Сандански. Съкращение на персонала в хотелите няма, но броят им е намален. Промяна в цените на пакетите през този летен сезон не се забелязва, като хотелите с повече звезди не са намалили цените на пакетите си, отчитат от бранша.

Резервациите през почивните дни са повече, а посетителите са основно българи, съобщи за Радио Благоевград  Христина Панайотова, секретар на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Сандански.

„Преди да направят гърците забрана за влизане на сърби и румънци имахме доста чуждестранни туристи от тези две държави, тъй като те правят транзит през Сандански. Правеха по една нощувка, но след като въведоха гърците масовото тестване и забрана за влизане от няколко държави, драстично намаляха чуждестранните туристи, но за сметка на това българите пътуват“, коментира Панайотова.

Предизвикателството пред което са изправени от бранша е да запълнят легловата си база през седмицата, тъй като масовите събития и семинари не се предпочитат. Изискваният на здравните власти за спазване на противоепидемичните мерки в хотелите се спазват.

Добавете Вашия коментар

TOP