Отличникът в обществените поръчки с 21 млн. лв. В. Амзов направи завой към горивата

10 Декември 2019 | 08:09
0 коментара
Бизнес

Собственикът на известната строителна фирма „А-Строй“ Венцислав Амзов от с. Абланица, който до момента бе вечният победител във всички обществени поръчки в Гърмен и Хаджидимово и дори успя да се включи в санирането на 4 блока и 4 входа в благоевградските кв. „Еленово“ и „Струмско“, направи завой от строителния бизнес и започва да инвестира в комплексна автоснабдителна станция за светли горива, пропан-бутан, обслужваща сграда и пункт за пълнене на газови бутилки. Същата ще е в родното му село. Търговската зала е планирана върху площ от 124.8 кв.м и освен резервоарите за останалите горива в нея ще има и един с обем от 10 куб.м за биогорива, разпределен на две цистерни – за биодизел и биобензин.
С автоснабдителната станция Амзов се застрахова срещу очаквано намаление на обществените поръчки, защото в Гърмен неговият гръб бе бившата кметица Минка Капитанова, но тя вече не е на власт, са коментарите в района. Абланският строител, който за последните няколко години се разписа като изпълнител под обществени поръчки на стойност 21 664 160,14 лв., този път е решил да бъде напълно изряден към българското законодателство, като бизнесменът е сезирал всички възможни институции за инвестиционното си намерение.

Иначе опитът му като нарушител е богат – през годините той нееднократно бе глобяван от различни инспекции за всякакви нарушения, най-сериозното от които бе кражба на минерална вода от общинската минерална баня с хотел в Огняново. Тогава един от редовните ползватели на водата от сондаж №3 сезира Басейнова дирекция, че наетата от общинската кметица Минка Капитанова фирма „А-Строй“ монтира помпа преди централния водомер.

Проверката на дирекцията констатира, че общината освен че няма издадено разрешително за водовземане на минерална вода, но и не е монтирала водомерно устройство, тоест не плаща нито такса, нито за ползваната вода, поради което акт бе написан както на община Гърмен, така и на В. Амзов.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP