Откриха оръжие и документ за криминална регистрация на Васил Божков в офиса му на "Московска" 43

19 Февруари 2020 | 22:09
0 коментара
Криминално

При претърсвания в помещения на ул. „Московска“ 43 е открито огнестрелно оръжие и оригинална бланка за криминалистическа регистрация на лицето В.Б., съобщиха от прокуратурата.


При извършваните действия по разследването – претърсвания и изземвания, в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата, бе намерено огнестрелно оръжие.

В заключена каса бе намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация - образец №5 на лицето В.Б.

На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на лицето върху предвиденото за това място на бланката.

Във връзка с иззетата от офисните помещения на обвиняемия оригинална бланка, Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи:

- регистриран ли е бил криминалистически В.Б. в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации;

- съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им;

- има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето В.Б., ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

Добавете Вашия коментар

TOP