Откриха изчезнали преди 75 години съпрузи в топящ се ледник в Швейцария

19 Юли 2017 | 14:53
0 коментара
Общество

Един ден през август 1942 г. Франсин и Марселин Дюмулен излизат от дома си в планината, за да отидат да издоят кравите си. Нито някое от седемте им деца, нито който и да е било друг човек ги вижда повече. 75 години по-късно властите се натъкват на две перфектно запазени тела в топящ се ледник в швейцарския курорт Ле Диаблере, за които се предполага, че са на отдавна изгубената двойка.

„Телата лежаха едно до друго. Бяха на мъж и жена, облечени в дрехи от времето на Втората световна война“, казва Бернард Чанен, директор на курорта, пред швейцарския вестник „Матен“.

До телата са открити и раници, калаени купи, обувки и стъклена бутилка. Изглежда сякаш двамата души са паднали в процеп.

Въпреки че резултатите от ДНК тестовете все още не са готови, откритието носи „дълбоко чувство на успокоение“ на най-малката дъщеря на изгубената 37-годишна учителка Франсин и 40-годишен обущар Марселин.

Марселин Удри-Дюмулен никога не е спирала да търси майка си и баща си

След като родителите изчезват, седемте им деца са разпратени в различни домове и така губят контакт помежду си.

„След известно време ни разделиха и ни дадоха нови семейства. Всички живяхме в областта, но станахме непознати“, разказва Удри-Дюмулен за своите петима братя и една сестра.

Марселин няма да носи черно на предстоящото погребение, въпреки че историята на семейството и родителите ѝ несъмнено е трагична.

„Мисля, че бялото ще бъде по-подходящо. То символизира надеждата, която аз никога не изгубих“, споделя вече 79-годишната жена.

Добавете Вашия коментар

TOP