Откриха черните кутии на катастрофиралия руски самолет

06 Май 2019 | 12:30
0 коментара
Общество

Двете черни кутии на „Сухог Суперджет-100“ са открити на мястото на катастрофа на летище „Шереметиево“. Това твърди източник на изданието “Спутник” от аварийните служби, цитиран от БГНЕС. 41 души загинаха в катастрофата.

„И двете черни кутии – записващото устройство с данни за полета и записващото гласово устройство – са намерени и демонтирани”, заяви източникът, добавяйки, че в момента следователите изучават находката.

Според Руската следствена комисия, лошите метеорологични условия, неизправност в реактивните двигатели и лошите професионални умения на замесените в инцидента са сред основните версии за причината за трагедията.

„Сухой Суперджет-100“ бе принуден да извърши аварийно кацане в неделя на летище „Шереметиево“ в Москва поради пожар на борда, който унищожи самолета изцяло, убивайки най-малко 41 души. Сред 78-те души на борда са загинали и две деца при пожара по време на полет SU1492 от Москва до Мурманск. Много пътници и членове на екипажа са получили тежки изгаряния и са вдишали газ, според руското Министерство на здравеопазването, като най-малко 9 са приети в болница в критично или умерено тежко състояние.

Създадена е комисия за разследване на причините и обстоятелствата около трагедията.

Добавете Вашия коментар

TOP