Отец Шавулев: Приветствам конкурса „Кмет на годината”, защото в основата му е отчитането и поощряването на доброто, което се прави от кметовете

23 Октомври 2018 | 08:17
0 коментара
Общество

Отец Андон Шавулев е председател на катедралния храм „Въведение Богородично” в Благоевград. Много години съчетава службата в църквата с тренировките на деца по бокс в своя боксов клуб. Един от най-уважаваните свещеници в целия Пирински край.

"Приветствам конкурса „Кмет на годината” от самото му начало. Защото в основата му е отчитането и поощряването на доброто, което се прави от кметовете. Сред тях има много големи личности, а те са двигатели на всяко нещо, те движат нещата. Защото в последните години по-лесно избуява непризнаването, злобата, отричането. А се случват куп положителни неща. Населените места стават по-красиви, прави се много за тяхното благоустрояване. Ще дам пример с нашия град, който все още е строителна площадка в добрия смисъл на тази дума. Това означава, че екипът, общината успяват да намират средства да се правят хубави неща като санирането на блоковете", коментира отец Андон Шавулев.

По думите му другаде в България не е виждал такова нещо – толкова мащабно. И допълни: "Това не е ли добро дело!? То ще се запомни. Цял парк открихме преди време срещу общежитията на АУБ, стана прекрасно място. Сега се обновява центърът на града. Досега виждахме положителните неща в кварталите със санирането на стотици блокове. Лично аз мисля, че всеки един човек, който мъничко допринесе, в зависимостот възможностите си за доброто на нашия град, трябва да се поощрява, колкото и малко да е това добро. Защото, когато поощриш едно добро, самият човек сам отваря себе си за още повече добро".

Отец Андон Шавулев бе категоричен, че построеното навсякъде в България ще остане за поколенията. Но нека кметовете не се успокояват, а да знаят, че обществото следи какво правят и може във всеки момент да реагира, ако някъде сбъркат или ощетят хората, които са ги избрали, каза още уважаваният свещеник. Kmeta.bg

Добавете Вашия коментар

TOP