Отбори от 7 страни идват на Пирин къп в Сандански

30 Октомври 2018 | 06:09
0 коментара
Спорт

Отбори от поне 7 страни ще участват на най-силния зимен детски футболен турнир у нас "Пирин къп" в Сандански. Те са от Гърция, Сърбия, Македония, Албания, Румъния, България и Украйна. За първи път отбори от бившата съветска република идват на турнира в Сандански. Черноморец Одеса идва с деца родени през 2005 и 2006-та година. Също с два набора идва и Нива Виница - 2007-ма и 2008-ма година. Начело на тези формации е бесарабски българин-Саша Гайдарджиев. Той е и един от най-добрите треньори в областта на детско юношеския футбол в Украйна.

Участие в турнира в различните възрасти вече потвърдиха и гръцките Кавала и Пансерайкос, сръбските Ягодина и Коперникус Ниш, Вардар, Работнички, Академия Пандев, Беласица Струмица, Фламортари и много родни отбори. В близките дни се чака потвърждение и от една от водещите школи в Хърватска- Осиек.

Това ще бъде четвърто издание на "Пирин къп" в Сандански. Турнирът ще се проведе на два етапа. Първият е за деца и юноши родени през 2003, 2004, 2005 и 2006-та година между 6-ти и 10-ти февруари.

Във втората част между 13-ти и 17-ти февруари ще мерят сили деца родени между 2007-ма и 2010-та година.

През последните години в "Пирин къп" участваха куп водещи школи от Балканите - ПАОК,Партизан, Цървена звезда, Раднички Ниш, Стяуа, Академия Бубамара от Хърватска, а през миналата година Вардар Скопие участва с цели 6 формации. От България всички водещи школи са взимали участие в досегашните издания.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP