От последните минути! 12 години затвор за Емил Първанов - Ембака, убил легионера Николай Чивиев

29 Юни 2018 | 17:02
0 коментара
Криминално

Окръжен съд Благоевград с председател Дияна Узунова постанови 12 години затвор за Емил Първанов–Ембака, убил легионера Николай Чивиев.

30-годишният санданчанин ще трябва да заплати и обезщетение от 340 000 лв. на семейството на убития легионер Николай Чивиев.

В пледоария, продължила повече от час прокурор Весела Стоилова анализира събраните доказателства за фаталния инцидент на 26 юни 2015 година, довел до смъртта на Чивиев.

Тя поиска затвор за Ембака в размер на 20 години, а суровото си искане за наказанието прокурорът мотивира с повторната експертиза, доказваща, че Емил Първанов не е бил в състояние на афект по време на трагичния инцидент.

Прокурор Стоилова припомни също и факта, че след инцидента на АМ “Струма” Ембака избяга и се укри.

„Независимо какво ще бъде наказанието, това, че убих човек, ще ми тежи цял живот на съвестта, съжалявам за станалото, надявам се на справедлива присъда”, това  пък заяви пред съда Емил Първанов-Ембака, обвинен в убийството на легионера Николай Чивиев.

Той допълни още, че нямал намерение да го убива: „Не исках да го убивам, но реагирах така, когато го видях да троши колата ми и нападна мен и съпругата ми, изпаднах в ярост, каза още Първанов.

Припомняме, че Емил Първанов – Ембака е предаден на съд за това, че на 26.06.2015 г., около 13.30 ч. на новостроящ се обект „магистрала Струма“, ЛОТ-4, чрез нанасяне на удар с камък по главата умишлено е умъртвил Николай Чивиев от гр.София, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Пострадалият Николай Чивиев работел в „Агромах Роуда“ ЕООД като координатор от 03.11.2014 г. Отговарял и организирал обезпечаването на строителството с материални ресурси, оперативно управление на строителните дейности, технически надзор на съоръженията, решавал оперативно проблемите, възникнали в процеса на строителната дейност и др.

Добавете Вашия коментар

TOP