От ОДМВР-Благоевград е създадена организация за сигурността, безопасността на движението и опазване на обществения ред преди и по време на абитуриентските балове

21 Май 2018 | 21:40
0 коментара
Общество

По повод предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май- Деня на българската просвета и култура в ОДМВР-Благоевград е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления.

Проведени са срещи с Регионалния инспекторат по образование, училищните ръководства, органите на местното самоуправление и местната администрация, като са обсъдени и приети съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността на младежите при тяхното придвижване към и от местата за празнуване.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобили, както и обезпечаване на маршрутите, по които ще се извозват.

От служители на ОДМВР-Благоевград и Пожарна безопасност и защита на населението се извършват проверки на ресторанти, барове, дискотеки, и клубове, където се организират тържествата. При проверките особено внимание се обръща на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.

Мерките по безопасност и недопускане на инциденти и навременното взаимодействие с полицейските структури са обсъдени на срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за охраната на учебните заведения.

На територията на област Благоевград, от полицейски служители на сектор „Пътна полиция“, ще се осъществява засилен контрол на движението с цел недопускане на инциденти при придвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите.

Добавете Вашия коментар

TOP