От днес спират тежкотоварните автомобили само по най-натоварените пътища

11 Юли 2016 | 15:11
0 коментара
Общество
От днес спират тежкотоварните автомобили само по най-натоварените пътища

От днес тежкотоварните камиони ще бъдат спирани само по някои от най-натоварените пътищата с повишен риск от инциденти, съобщава БНР. Заповедта беше променена по настояване на Съюза на българските транспортни работници. Напълно отпадна забраната за ограничаване на движението при температури над 35 градуса.

В петък от 17 до 20 и в неделя от 14 до 20 часа движението на камионите над 12 тона се ограничава само в четири участъка, а в празничните дни в шест. Новата заповед е разписана от Агенция „Пътна инфраструктура“, Главна дирекция „Национална полиция“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. От Съюза на българските транспортни работници са удовлетворени от промените.

Готови са и пътните карти за ограниченията до края на годината, каквато е практиката в цяла Европа.

От Съюза на българските транспортни работници подготвят искания и предложения до Министерството на вътрешните работи и Министерство на финансите във връзка с граничния контрол, които целят оптимизиране на преминаването и проверките, както и преодоляване на корупционните практики, каза зам.-председателят на Съюза на транспортните работници.

Добавете Вашия коментар

TOP