От 16 до 22 септември движението в Банско ще бъде под знака на европейската седмица на мобилностт

16 Септември 2020 | 16:26
3 коментара
Култура

Днес беше даден старт на EUROPEANMOBILITYWEEK, в която Банско е един от 2357-те европейски града, участващи тази година.

С разнообразни и многобройни дейности градът прави заявка за присъствие не само в кампания ЕСМ 2020, но да насърчи жителите и гостите на Банско към активен и здравословен начин на живот и чиста мобилност, както и към действени мерки срещу замърсяване на въздуха.

Еколозите и рейнджърите в Банско призовават: „Ходи пеша, а не с кола!” от 16 до 22 септември.

Безопасността на децата на улицата и пътя е приоритет за всички в община Банско. Затова още в първия учебен ден след празничния звънец на 15 септември децата от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” и СУ „Неофит Рилски” проведоха учебни часове на терен с общински служители, пътни полицаи и учители. На няколко кръстовища в Банско се проведе обучение на деца, шофьори и пешеходци под надслов „Огледай се! Спаси живот!”.

Шофирането в цялата община на 16 септември е подчинено на мотото на Европейския ден без загинали на пътя „Остани жив! Пази живота!”. Община Банско предлага на всички 17 септември да бъде „Ден без автомобили – на училище и работа пеша”.

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
17 Септември 2020 | 09:04
Скоро ША ЗАКУСВАМ пиленца... БАНСКИ пиленца! СМЕХ!
До Аз съм бурята публикува:
16 Септември 2020 | 23:36
Леле, колко е страшно, когато вече не си във властта - откачаш напълно.
Аз съм бурята! публикува:
16 Септември 2020 | 20:28
ШАСЕМРЕОТСМЕХ!! Не под знака на "мобилност" драги, а под знака на белопраховите братчета-келемета!СМЕХ! А неугледната госпожа от селски тип (известна зам.-ка) ще им е тяхната политическа мистреса! Толкоз!

Добавете Вашия коментар

TOP