Осъдиха изверга, крил 3 години трупа на майка си заради пенсията й

10 Юли 2018 | 15:05
0 коментара
Криминално

Синът, който три години укрива смъртта на майка си заради пенсията й, бе осъден на една година условно с тригодишен изпитателен срок от Районния съд в град Бяла, Русенско.

Наказанието е заради причинена имотна вреда на НОИ в размер на 7402,68 лева и е наложено след сключено споразумение.

Отделно Окръжната прокуратура в Русе води разследване за установяване причините за смъртта на жената. Случаят бе разкрит през февруари т.г., когато 51-годишният А.Д. отишъл в Бяла за пореден път, за да прибере пенсията на майка си. Смята се, че жената е починала към средата на 2015 г. на 79-годишна възраст.

Мъжът, който живеел в друг град, разказал пред разследващите, че заварил майка си мъртва на леглото. Понеже парите не му стигали, решил да продължи да идва всеки месец и да прибира пенсията с пълномощното, което жената му издала приживе. Синът оставил трупа да се мумифицира в къщата. Когато всеки месец срещал съседите, ги лъжел, че майка му е настанена в старчески дом във Варна. Пред служителите от „Български пощи“ пък обяснил, че тя има сериозни здравословни проблеми и не може сама да получава парите си. Последната сума прибрал през април тази година.

Съседите обаче се усъмнили, че казва истината и подали сигнал. Полицаи направили проверка в старческия дом във Варна и установили, че нито преди три години, нито по-късно там е настанявана пенсионерката от Бяла. След това отишли на адреса и открили останките на жената.

Добавете Вашия коментар

TOP