Оставките в Управителния съвет на фонд „Земеделие“ хвърлени заради недоволство от директора

09 Юли 2014 | 21:26
0 коментара
Общество

По-голямата част от членовете на Управителния съвет на фонд „Земеделие” подадоха оставки. Причината – не желаели да работят с директора Мирослав Николов. Освен това тази вечер стана ясно, че ДАНС е отнела достъпа до класифицирана информация на директора на Държавен фонд „Земеделие” Мирослав Николов и на неговия заместник - Виолета Александрова, съобщава БНТ.Причината за оставките е, че членовете на съвета не желаели да работят с директора Мирослав Николов, който пък отказа да напусне поста си. Това стана причина поредното закрито заседание на фонда да бъде провалено.

„За съжаление не се взеха никакви решения за пари като първа и единствена точка бяха поискани нашите оставки. Нищо не се дискутираше от дневния ред“, обяснин след края на краткото заседание, за което БЛИЦ вече съобщи, директорът на фонда Мирослав Николов.

„Не се е провалило заседанието, не подадохме оставки“, допълни го заместничката му Виолета Александрова. 

Дошлите за заседанието животновъди от цялата страна бяха ядосани от провалянето му. Но не, защото подкрепят едната или другата страна, а защото това щяло да доведе до забавяне на 10 млн. лева за имунопрофилактика на животните. Освен това щели да се забавят изплащанията на компенсациите за миналогодишния шап и тазгодишните дъждове, както и на част от евросубсидиите.

„Ние от тук нататък се връщаме по регионите и започваме организация за масови протести. Защото една инстанция, с която работи нашия бизнес не работи“, обясни Бойко Синапов от Националната асоциация на животновъдите.

Все още не е ясно дали ще има нов опит за свикване на заседание на фонда./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP