Още един министър с евтино жилище. Разпознаха Ангелкова

04 Април 2019 | 14:18
0 коментара
Бизнес

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова премиера Бойко Борисов да си огледа министрите, тъй като има още такива с придобити апартаменти на съмнителна цена.

Имаше и жокер от негова страна - жилището е в столичния квартал "Овча Купел" на ул. "Бързарица" №2, като е с големина 142 кв. м., а е придобито за 61 хил. лева.

Това е жилището на министъра на туризма Николина Ангелкова, а сделката е видна и от декларацията й пред Сметната палата.

От нея става ясно, че жилището е придобито през 2008 г. в пика на високите имотни цени, като за него са платени едва 222 евро на квадрат.

Фирмата-строител е "Стобис 2000".

Брокери пресмятат, че през въпросната година цените са вървели около 1200 евро на квадрат в този район, т.е. подобно жилище би следвало да струва около 170 000 евро.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов отново коментира скандала "Апартаментгейт", като призова и замесените от съдебната система да хвърлят оставки или да излязат в отпуск, докато трае разследването срещу тях.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър, се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, или да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверки. Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието", заяви той.

"Не споменавам имена, защото са много чувствителни", настоя премиерът.

Главната прокуратура обаче ги спомена: Пламен Георгиев – Председател на КПКОНПИ, от сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и от съпругата на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд.

Държавното обвинение обяви, че ще проверява "фактите, изнесени в публикации за придобити недвижими имоти" от тримата.

Шефът на КПКОНПИ вече обяви, че излиза в отпуск, Лозан Панов отказа, а Борислав Сарафов засега мълчи.

Добавете Вашия коментар

TOP